Caute, taktiez sa mi dnes na displ. objavil fakt cool odkaz . . .MOTOR CONTROL SYSTEM FAILURE, GO TO DEALER. Zaujimave, kedze mam auto len par dni / ide ma roztrhat /. Bolo kupene v nemenovanom bazare v Banovciach. Viete mi niekto poradit co mam robit, resp. kde je problem? Pripadne servis Alfy v Nitre alebo blizkom okoli. Dakujem velmi pekne za radu. Nrtrade
19.30, 8. 5. 2010, odpovědětno to je to kupovat auto v najhorsich bazaroch.a to je v banovcach.tam by som nekupil ano... ale treba ist na diagnostiku tam ti povedia co je to
19.37, 8. 5. 2010, odpovědětMě se to rozsvítilo na GT, auto přestalo jet. Po vypnutí a znova na startování zas jelo tak jak má a chyba svítila ještě tak 3 týdny. Pak zhasla a jezdím vesele dál.
22.32, 8. 5. 2010, odpovědětMne to včera vypisalo za jazdy, ale motor išiel normalne. Po vypnutí motora už nechcel naskočiť. Asi po pol hodine naskočil tak som išiel na diagnostiku. Tam chybu vymazali a všetko bolo OK. Dnes ráno išla manželka k lekarke a zase za jazdy prišla ta ista hlaška. Po vypnutí motora však už motor nenaskočil. Sem tam ma snahu naskočiť, ale po sekunde zhasne. Skôr točí len na prazdno. Mam 1,9 JTD r.v 2004 Mali ste už niekto taký problém ?
13.07, 25. 8. 2010, odpovědětMě to svítí pořád , protože mám zaslepený EGR ventil. Mám 2,4 m-jet. Může to dělat hodně věčí , špatná funkce EGRU , čidlo tlaku...co máš za motor ? Svítí ti to pořád i kontrolka motoru ? Jede to normálně nebo je nějakej problém ?
13.17, 25. 8. 2010, odpovědětVymazání chyby neodstraní přičinu....
13.23, 25. 8. 2010, odpovědětUž sa mi to raz stalo, asi prede dvoma mesiacmi. Vypísalo mi tu chybu, ale motor išiel ako predtým a po vypnutí aj normálne na ťuk naštartoval. A asi po treťom naštartovaní už chybu nehlásilo. No a včera mi zase prišla ta chyba, ale motor ako som už písal nechcel po vypnutí naskočiť, až asi po pol hodine. No a dnes prišla zase hláška, ale motor už vôbec nechce naskočiť. To mi len volala manželka, že nemôže isť ani domov. O chvíľu idem za svojím technikom a pozrieme sa na to, len som chcel vedieť či s tým nemáte skúsenosti.
13.39, 25. 8. 2010, odpovědětAhoj. rosvícení kontrolky a tím i nápisu,je porucha kolem motoru.Může znamenat hodně věcí např.lambda.zapalování vaha vzduchu a třeba i nějaké čidlo,nebo i katalizátor.Mě se ta kontrolka rosvítila a na diagnostice mě to napsalo jedno čidlo u váhy vzduchu.Tak sem to vyčistil, prostříknul a chybu vymazal a zatím mám klid.zajeď na diagnostiku tam ti závadu najdou. Zatím ahoj
13.49, 25. 8. 2010, odpovědětvšak sem to psal,že je to kolem motoru tak třeba i čerpadlo.Múžou byt i zasrané vstřiky.Na jaké palivo jezdíš:BA-Naftu??
13.57, 25. 8. 2010, odpovědětMam 1,9 JTD takže naftu Shell
16.14, 25. 8. 2010, odpovědětVadný snímač otáček klikoveho hřídele
16.15, 25. 8. 2010, odpovědětMam odpoved na moj problem, stal 500 eur, well fuck it, jazdim alfu. ERG ventil - new, 3 triska na valci, new . . . tramtada da da
16.28, 25. 8. 2010, odpovědětmne to vypisuje tiež, menili mi váhu vzduchu a ďalej nič,furt to nejde...mám taký pociť že sa turbo vôbec nezapne, je to ako hladký diesel...motor sa dá vytočiť iba do 3000 otačok a koniec...keď kontrolka po chvíli zhasne, motor vytočím aj do 5000 ale vôbec to nema výkon...mám 1,9 JTD 85 kw 8V
2.58, 16. 8. 2011, odpovědětbude to turbo kamo.
20.29, 3. 10. 2011, odpovědětVaruh reda in miru
18.08, 30. 7. 2023, odpovědět