Zdravím Alfisty,mám 156ku 1,9 jtd 77kw rok 2000 Už 3x se mi stalo že Alfa točila ale nechytla,jednou mi to udělalo asi před měsícem chytla až na podruhé,vždy počkám než pozhasinají kontrolky i CODE zhaslo.Včera se to stalo podruhé asi tak po měsíci točila ale nechytla,tak jsem zkusil znovu a ejhle CODE poprvé zůstalo rožlé,na další pokus opět v pohodě,dnes opět nechytla ale CODE nesvítilo (tak jak má když je vše vpohodě),napodruhé zase dobrý.Vždy to zablblo při první startu toho dne ,ten den už se to neopakovalo. Můj druhý problém je že když Alfě naložím plnej plyn tak asi při 2800ot/min. cítim mírný pokles výkonu,jde poznat při zařazené trojce.Když ale jedu agresivněji delší dobu (točím to tak kolem 3500ot/min)tak to neudělá i když jedu tak nějak normálně,příjde mi jako by se něco zaneslo a pak vznikl problém v poklesu výkonu. Třetí problém kterého jsem si všiml že většina jtd trpí je potečený blok od nafty ze strany kde je starter a vlhké čerpadlo ze spodu,měl jsem Alfu na zvedáku a hledal ale žádný zřetelný průsak jsem nenašel... Prosím poraďte...
18.04, 19. 6. 2010, odpovědětnikdo neví?
13.32, 20. 6. 2010, odpovědětstartovanie, to mozu byt zhavice. o tom vykone, mam ten isty motor, tiez mi to pri tych istych otackach urobi. ale neriesim to. myslim ze to nie je vobec problem. vozil som sa v brave, tiez so 77kW JTD. tam to neurobilo. ale do 2800ot/min bola ta brava oproti alfe nula bodov.
17.31, 20. 6. 2010, odpovědětkontrolka žhavení mi nebliká,žhaviče mám nové asi 4 měsíce... teplota je vždy kolem 15 stupňů
21.13, 20. 6. 2010, odpovědětco tak vstrekovace
21.51, 20. 6. 2010, odpovědětno nevím jde o to že až na to že to občas nechytne napoprvé to jede uplně normálně,ani to nedými... spíš mi to příjde jako by padala nafta nebo že občas netahá čerpadlo v nádrži...jestli to nemůže být i třeba palivové relé? Dnes mi chytla bez problémů...
22.08, 20. 6. 2010, odpovědětTak ak ti nesvieti imobilizer tak by to mohol byt snimac otacok motora. Raz som to mal. Auto len tocilo a tocilo a len obcas nastartovalo.
22.50, 20. 6. 2010, odpovědětzapnu zapalování,kontrolky se rožnou a postupně zhasínají,pouze jednou se stalo že CODE svítilo pořád
22.55, 20. 6. 2010, odpovědětsnímač otáček klikového hřídele. to je určitě ono.
14.28, 4. 11. 2012, odpovědětsnímač kliky nebo vačky, spíš ta klika, diagnostika ti to ukáže 100%
17.52, 4. 11. 2012, odpovědět