pomaly na kazdej alfe co vidim cez youtube svieti kontrolka airbagu. Vecsinou diagnostika ukaze SIDE airbag (driver), SIDE airbag (passenger). Problem je v sedackovych airbagoch. Pravdepodobne za tych 12 14 rokov posuvanim sedacky dopredu dozadu sa zlomil kabel alebo niekde v sedacke ... RJ sa da ojebat simulaciou ze airbag je pripojeny a dobry pripojenim odpora na konektor pod sedackou. Hodnoty vecsinou 10kOHM, 1ohm,2.2ohm. mam 156 1.9/77kW a soferov airbag ma tento problem, pouzil som odpor 2.2ohm, chyba na diagnostike /multiecuscan/ isla konecne zmazat, tak to zozral. Ked sa netrafite s hodnotou odporu, diag to vypisuje Signal too high, treba dat slabsi odpor. staci 1wattovy. Na konektori pod sedackou su tri kable, cierny sivonejaky a sivonejaky. Prave medzi tieto dva sivo.... sa pripoji ten odpor, bud odcviknut konektor a naletovat ten odpor na kable, alebo ho zapichnut narvat do dierok toho konektora... Lahsie sa to potom predava :), na druhej strane je to aj jedine riesenie pretoze vyletovanie LED kde svieti airbag medzi dvomi ceckami sposobi ze nebude svietit ani jedna led, je to zapojene za sebou ...
23.42, 12. 6. 2013, odpovědětmne zozaciatku ako som kupil alfinu tak poblikoval airbag jeden den svietil druhy uz ne.. potom uz svietilo stale :) ja som to vyriesil tak ze som odmontoval sedacky a pekne som to spajkoval na priamo bez hocijakych konektorov a hned to zhaslo a uz nesvieti vobec dlhsiu dobu takze uplne jednoduche...
0.30, 13. 6. 2013, odpovědětBohove riesenie letovat odpory! Ked ta niekde vymrda na Alfe, tak som zvedavy, ci ti tie odpory zachrania zivot resp. spolujazdcovi. Sa necudujem, ze tie Alfy tak vypadaju, ked ich kadekto takto lepi a neopravi chyby tak, ako by sa mali.
8.04, 13. 6. 2013, odpovědětna alfe nenadrbes pokial si k tomu nepomozes. OK ja ti to nekazem kludne si zozen druhu sedacku a problem ma aj taketo riesenie ... Ide cisto o to co si kto vyberie. keby to boli predne airbagy tak by som to neriesil ani u seba.
9.01, 13. 6. 2013, odpověděttoho airabgu som sa takto zbavil vcera uz mi ostava len aby prestalo svietit abs rucna isiel speedometer a dalo sa pripojit diagnostikou na abs rj. Tak neviem ci mam menit RJ ABS alebo rozmyslat kde je prehnity kabel ... to druhe je na predaj auta.
9.06, 13. 6. 2013, odpovědětkonktor relé
23.30, 16. 9. 2020, odpovědět