neskutočne my to žerie olej, je to 1,6 ts, možno už teraz trocha menej ako pred opravou. ale aj tak. opravovalo sa nasledovne: po stretu ventilou s piestami sa menili pokrývené ventili , vodítka ventilov vykazovali menšiu vôlu tak sa menili aj všetky vodítka a aj všetky semeringi na ventiloch. Už ked bola hlava dole tak sa vybrali piesty a menili sa aj piestne krúžky zn.goetze. Bolo viditelné, že piestne krúžky už to mali za sebou a ked som vložil starý krúžokdo valca tak tam bola medzera aj 2mm na všetkých troch, nový krúžok mal vôlu vo valci možno 0,2mm, alebo aj menej. hned ma to potešilo, že po výmene to bude lepšie. teraz je spotreba oleja 1l na asi 5OOkm. žiadne ryhy vo valcoch nie sú.na aute je cítiť,že má väčšiu kompresiu, výkon možno rovnaký.Ešte to tak nevytáčam. Inak ked dlšie stojí tak po naštartovaní dosť zadymí. poradí niekto?
19.03, 25. 3. 2014, odpovědětna medzeru 2 mm sa kruzky hadam ani nedaju zodrat... este by som pockal, ci sa to lepsie zabehne, lebo ak si nerobil vybrus, tak len nove kruzky tomu moc nepomozu. tlaky ste merali ? a valce, ze aky maju profil ? nebudu vybehane do elipsy ? kazdopadne 1l/500km je extremne vela, to aj zodraty motor by bral menej. nemas tam v bloku dieru alebo sa nemiesa s vodou ?
19.20, 25. 3. 2014, odpověděttlaky sa nemerali, žiadny únik nikde nie je, všetko je suché, vo vode nie je olej
20.30, 25. 3. 2014, odpověděta aky si tam dal olej ?
23.39, 25. 3. 2014, odpovědětje tam polosintetika 10W 40, total quarts 7000, taký som dával odkedy ju mám a to je už 6 roky, najazdil som už 70 000km a aj ojn. ložiská v dobrom stave, čo som sa obával ked sa vyberali piesty v akom budú stave. žiadna emulzia nič.vnútro motora čisté, vačky neohoblované.
8.57, 26. 3. 2014, odpovědětno ja mám ten istý motor a tiež som robil generálku ale ventili aj vodítka som nemenil nebolo treba len sa spravili sedlá a zábrus. Krúžky som menil všetky, na valcoch bolo vidno ešte honovanie tak som ich premeral a prebehol honovacím prípravkom ale v piestnych drážkach som mal napečení olej tak som to pracne očistoval aj dierky na odvod oleja som mal zapečené tak som ich čistil malým vrtákom. Na kluku išli nové ložiská a tak isto aj na ojnice ,kluku som dal na prebrusaj keďešte mala dobrý rozmer. A výsledok :zatial žiedna spotreba čo som nalial to tam je a to mám tesne pred výmenou ale ja tam lejem seleniu racing.
20.56, 27. 3. 2014, odpovědětNo ved tak to ma byt. Ale on to ma nejake divne s tym litrom/500 km
21.54, 27. 3. 2014, odpovědětked sa menili krúžky, všetko sa vyčistilo, všetky zakarbonované miesta pod krúžkami, stieracie boli mierne pripečené, odtok oleja pod krúžkom čistí, myslím tie dierky. Piestne krúžky majú presný rozmer, lebo sú dva typy. Po nasadení na piest nemali žiadnu vôlu, že sú volné z hora dole. Presne tam pasovali. Dám vedieť čo dalej, olej mám teraz presne pri hornej ryske a som zvedavý aká bude spotreba ked sa to viac zabehne.
11.33, 28. 3. 2014, odpovědětnechce sa my veriť, že tolko oleja by mohlo ťahať cez krúžky, valce. Veľmi často sa stáva že ked naštartujem studený, alebo niekedy aj teplý motor pribl. po 10 minutach tak zadimí, a je cítiť olejový smrad. no a dnes som si všimol ked som parkoval do kopca tak po naštartovaní bol možno väčší dym a motor ani nechcel ísť, no dnes bolo teplo a do kopca ked som šiel tak dym do modra. Mám po 230 km už strach pozrieť na mierku oleja.ked sme mali dole hlavu tak sa kontrolovalo, či nie je niekde prasklina, aj mechanik pri výmene vodítok nič nenašiel. Motor sa neprehrieva, netlakuje hadice, tesnenie pod hlavu šlo samozrejme nové a nie to najlacnešie, už ma nenapadá nič
20.08, 31. 3. 2014, odpovědětuž jedine hlava motora, mali ste niekto skúsenosti s rovnaním, natlakovaním . pomohlo?
10.24, 5. 4. 2014, odpovědětale to sa robi len ked motor uvaris, inac nie je dovod aby sa hlava skrivila. to stare tesnenie bolo predtym v akom stave ? to vidis hned, ci je tam problem.
18.42, 5. 4. 2014, odpovědětstaré tesnenie nevykazovalo nijaké podfukovanie, skôr myslím nato, či nie je prasklina v nejakom sacom, alebo výfukovom kanáli, alebo niekde inde , lebo ked sa dala dole hlava tak sacie ventili boli velmi zaolejované a podla mna ako laika by tam nemal byť olej, preto sa menili aj vodítka či nie je prasknuté a saje olej tadial, ale problém sa nevyriešil a už po ubehnutý 400km som na spodnej ryske
19.52, 5. 4. 2014, odpovědětMyslím si , že bude prasklá hlava.Tak jak popisuješ opravu , nenapadá mě nic jiného.
16.58, 13. 4. 2014, odpovědětešte ma napadlo, ked som mal dole hlavu tak som mal dole aj sacie potrubie z nej, no nevyzeralo byť poškodené tak som ho založil staré naspäť a tak ešte by trebárs mohlo presakovať od ventilu na variator do sacieho, alebo sa mýlim?
21.13, 13. 4. 2014, odpovědětmyslel som na tesnenie medzi sacím potrubím a hlavou motora
21.20, 13. 4. 2014, odpovědětolej v sani je z hadicky, co odvetrava skrinu nad vackami. je to normalny stav. cize v sani aj na prislusnych ventiloch vzdy nejaky ten olej bude, len to musi byt rozumne mnozstvo - tzn. minimum, iba jemny film.
21.49, 13. 4. 2014, odpovědětale ten olej na sacích ventiloch nie je len ako povlak, ale riadna olejnička, preto sa pre istotu prelisovali vodítka, lebo semeringi na ventiloch sa dali nové a nepomohlo
8.38, 14. 4. 2014, odpovědětnevedel by mi niekto ozrejmiť funkciu variátora a jeho ovládanie, odpojil som konektor a auto ide asi rovnako a je také menej nervozne a kludnejšie pri malích otáčkach a možno aj menej dymu ide z výfuku , inak ventil je funkčný na fesu v akčných členoch
19.51, 21. 4. 2014, odpovědětSolenoid variatora spina cca pri 2500 otackach a hydraulicky pootoci o par stupnov saciu vacku oproti polohe na volnobeh. na tvoj problem s miznucim olejom to vplyv nema, fakticky nejaku zmenu po odpojeni nikto ani nevie zaregistrovat. no, samozrejme okrem toho hrubeho zvuku po nastartovani :) opis funcie variatora by bol na dlhsie pojednanie, v zasade ide o zmenu casovania sania v nizkych otackach, zlepsenie vyplachu a taku pseudo EGR funkciu ( daco ako spatne nasavanie vyfukovych plynov u naftakov ). ved mas to podrobne popisane na wikipedii, postuduj. ps:daleko vacsi vplyv ma variator pri 1.8 a 2.0, kde je instalovane sacie potrubie s premenlivou dlzkou.
20.37, 21. 4. 2014, odpovědětlen sa mi jedná o to, či niekde odtadiaľ nemôže falošne nasávať olej, ked ten ventil je na sacom potrubí
20.57, 21. 4. 2014, odpověděttak predsa nie je ziadny problem vybrat ho von a pozriet v akom stave je O-kruzok a posuvac : http://home.hccnet.nl/jaap.bouma/PhaseVariator.htm
21.53, 21. 4. 2014, odpovědětno včera som mal ten ventil vonku na variátor, ten posúvač s pružinkou celkom lahko v tom chodil a bol aj trocha "ošúchaný", ten o kružok na telese elektroventilu je ok, mal som dole aj celé sacie potrubie a pre istotu som dal pred aj za to plechové tesnenie jemne silikonový tmel , ale je isté že som problem s olejom nevyriešil neviem či ten posúvač má mať nejakú vôlu
20.23, 3. 5. 2014, odpovědět