Čau Alfisti, neustale se mi stahuje plochej řemen dolu na řemenici od altíku kde se zacne trhat a už nevím čím by to mohlo být. Myslel jsem že to dělá napínačka tak sem ji sundal a kladka byla šišatá tak se koupila nová nasadila i řemen a po otočení zase leze dolu. Vše ostatni se mi zdá OK. Nevíte co by to mohlo dělat? AR 156 SW 103Kw
16.55, 19. 1. 2015, odpovědětOstatne remenice su v akom stave ( na servo, velka na kluke, altikova ) ? Napinacia musi byt perfektne osadena na ocisteny blok, aby bola v rovine s ostatnymi. Velka r. na klukovke nesmie byt vajcova a hadzat.
18.32, 19. 1. 2015, odpovědětmne to robila kladka na altiku tiez mi rezalo remen a nevedel som cim to je ale nakoniec som zistil ze kladka ma cca 1-2 mm volu tak som vymenil a odvtedy nic vsetko ok. na altiku je takzvana volnobezka alternatora nie obycajna klasicka kladka. pozri tu na odkaz http://www.autobazar.sk/4455572/volnobezka-alternatora-kladka-remenica-0904678501/
8.39, 20. 1. 2015, odpovědětDo AR 156 boli montované alternátory od dvoch výrobcov a to DENSO resp. MAGNETI MARELLI. Každý z nich má voľnobežku inej geometrie.Ak tam nie je taká voľnobežka aká patrí k príslušnému alternátoru derie to remeň!!
18.16, 21. 1. 2015, odpovědět