Zdar mám takový problém s Alfou 147 1.9JTD kouří mi výfuk ale dost fest i v malých otáčkách a když tomu dám je to jako mlha.Nevím čím to může být vzduchový filtr je v poho palivový je vyměněný spotřeba je normalní.Může to být v elektronice nebo to je spíš něco v motoru?Dík za odpověď
14.58, 19. 7. 2008, odpovědětjaká barva kouře?
15.15, 19. 7. 2008, odpovědětAhoj, mam ten isty problem. Alfu 147 1.9 JTD, 2001 85kW a tiez mi moc dymi. Je to cierny dym po cely cas. Ked idem na 2-jke okolo 1600 otacok a nahle pridam tak asi 1sek pozdejsie je za mnou cierny oblak dymu. Na diagnostike mi to ukazalo EGR ventil. Ked som to rozbral tak som zistil, ze medzi tou malou trobkou co ide do nasavania a EGR ventilom bol vlozeny plech ktory zabranoval pristupu vzduchu z EGR ventilu do nasavania. Takze z vyfuku neslo nic spat do nasavania, neviem ako dlho. Ventil bol uplne zaseknuty tak som sa pokusil ho vycistit ale bolo to marne tak som kupil novy. Musim ale povedat, ze po vymene EGR ventilu sa nic nezmenilo a dymi to tak isto. Dnes som sa pokusil vymenit vzduchovy filter ale mal som s tym trochu problem. Od motora je tam zly pristup tak som to skusil zospodu. Dal som dolu kryt motora a bolo to lepsie. Vymenit sa mi to ale nepodarilo, musim zodvyhnut auto trochu vyssie aby som sa tam dostal. Po uvolneni 2 klipsni ktore drzali plastovy kryt sa mi filter nepodarilo vybrat. Ako keby to hore este nieco drzalo. Moze niekto poradit ako je to najjednoduchsie vymenit? Cital som, ze ten dym moze sposobovat aj vaha vzduchu a bolo by treba ju vycistit. Skusal som ju najst ale bezuspense. Neviete kde presne by som mohol najst tu vahu vzduchu? Co by som mohol pouzit na vycistenie? Dakujem za pomoc, Peter
20.32, 19. 7. 2008, odpověděttak zdravim, cez vikend som sa riesil ten cierny dym z vyfuku. ako som pisal tak som mal problem sa dostat k vzduchovemu filtru. Musel som vsetko rozobrat. Vybral som baterku, srinku z poistakami a ten plech na ktorom sedi baterka. Bolo to trochu prace a pomohlo to. Pod tym plechom kde sedi baterka je vaha zduchu takze vsetko to muselo ist von tak ci tak. Zistil som, ze kryt vzduchoveho filtru narazal do skrutky na motore a bola v nom mensia diere takze tam siel falosny vzduch. Filter bol uplne zaneseny a vaha vzduchu tiez. Kedze ten kryt je len plast tak mi dieru zavarili (200sk) a mohol som ho znovu pouzit. Vsetko som vycistil a dal nove filtre. Namontoval som vsetko spat ako ma byt a siel auto prebehnut. Musim povedat, ze ten cierny dym co tam niekedy bol uplne zmyzol :). Pokial ma niekto podobny problem s ciernym dymom tak radim vymenit vzduchovy filter a vsetko precistit. Vahu vzduchu som necistil ziadnym chemickym pripravkom, co som asi mal. Mam pocit, ze nie je uplne 100% takze ju v blizkej buducnosti budem urcite cistit. Vie niekto poradit co by som mohol pouzit na cistenie? Dakujem Peter
19.14, 27. 7. 2008, odpovědětahoj.sorry,sice nemam alfu,ale mam Citroen Xsaru 2.0 HDi, a dodnes mi vysiel cierny dym z vyfuku ozaj iba ked som to odpichol na krizovatke s vysokymi otackami,a to je myslim celkom bezne,ale chcel som si kupit vzduchovy filter. nepoviem vam teraz presny typ,no je to K&N ten valcovity tvar...no k veci..ako som ho tam dal,kusok sme sa prebehli s kamaratom,a po niekolkych kilometroch som zistil ze mam za sebou oblak cierneho dymu...:( hlavne pri nizkych otackach...cca 1500..potom bolo auto asi 2hodiny na parkovisku,a znovu som sa siel previest. dym uplne zmyzol,no bojim sa ze ak nezmyzol na furt.preto sa chcem spytat ci mi vie niekto poradit,cim to moze byt ? budem vam velmi velmi vdacny..s pozdravom Matt
22.44, 17. 8. 2010, odpovědětPokud to kouří neustále, tak bych to viděl na moc nafty v motoru... jinymi slovy váha vzduchu bude mlýt z posledního. JInak to že si pod plynem naftak zakouří neni nic divnyho. Hlavne kdyz to po meste nejakou dobu clovek jen tak smrdla v nizkych otackach a potom na to najednou dupne, tak prostě všechny saze vylitnou najednou ven.... normalni jev.
0.22, 18. 8. 2010, odpovědětzdar, podobný problém som mal aj ja mam alfu 156 1,9 JTD, ymslel som si že váha vzduchu je v čudu ale problém bol v hadiciach resp. v prasknutej hadici od intercoolera.
10.39, 18. 8. 2010, odpovědětahoj. problem je "vyrieseny"...neviem ci to moze byt pricina,ale konektor co ide do vahy vzduchu bol uvolneny...a teraz to nezadymi,iba ked to ozaj vykurim naplno.. :) aj tak dakujem za ochotu chalani :) viete ako..moje prve auto,mam ho len par mesiacov a nechcem aby som uz musel riesit drahe opravy.
23.18, 19. 8. 2010, odpovědětZdravím,auto peugeut 406 hdi 80kw r.v.2004 my pri pridaní na čierno zadymí,poraďťe my prosím v čom môže byť problém.Auto ma skutočných 248 000 km,ďakujem!
9.52, 8. 7. 2012, odpovědětMám 1,9 JTD najazdené cez 300 tis. váha vzduchu pôvodná.Asi pred 2 rokmi začal ísť pri pridaní plynu čierny dym. Bolo mi doporučené pravidelne pri výmene vzd. filtra čistiť aj váhu vzduchu, odvtedy žiadny čierny dym. Používam prípravok špeciálne na to vyvinutý CRC AIR SENSOR CLEAN, stojí 6-7 €.Viac na www.crcind.com
13.26, 8. 7. 2012, odpovědětDobrý deň. Mám problém s Alfou Romeo 159. Stalo sa mi pri predbiehaní auta mi išla z výfuku biely dym a stratil sa mi výkon. Potom mi od motora išiel biel dym. Viete mi poradit čo to môže byť? Môže to byť turbo?
12.45, 7. 5. 2014, odpovědět