Chci koupit Alfu Romeo 156 1.9 JTD sportwagon. Poraďte, na co si dát při koupi pozor, čeho se vyvarovat. Potřebuji radu od zkušených "Alfa mazáků" a ne nějaké kecy od rádoby mechaniků, kteří to auto viděli pouze z rychlíku. Moc děkuji.
7.00, 23. 3. 2011, odpovědětkolko mas rokov? si vidiaci ci nevidiaci? nepocujuci alebo pocujuci?
8.21, 23. 3. 2011, odpovědětMoje rada zní, nekupuj to! Budeš si pak drbat palici, myslím, že jako 98% lidí tady na fóru, jen se podívek, kolim problému to auto má. Ale taky mě to neodradilo, mám jí a drbu si hlavu, bohužel pozdě, sice mě nezlobí, jezdí mi to, ale je to pak šrotovné, žádný prodej se už neuskuteční, vím to.
9.57, 23. 3. 2011, odpovědětCo se týče prodeje, to zatím neřeším. Jen se mi nezdá, že by to auto bylo až tak nespolehlivé. Asi spíš chce "své". Je to prostě Alfa a i když kombík, tak je poměrně nadupaný. Přema
6.53, 24. 3. 2011, odpovědětTo myslis,ze ostatni auta problemy nemaj?'Zalezi jak se o to kdo stara a zachazi stim.Ja mam 2.5 V6 benzin a jsem sni spokojen.A co se tyce prodeje,den to za dobrou cenu a ne nejakou prehnanou a prodas to normalne...................
19.34, 24. 3. 2011, odpovědětcau Přémo hele co se týče těch keců co tady kdo nablije tak to pust z hlavy. defakto nejvíce problémů si způsobují majitelé sami,to auto je náročnější na ůdržbu a většina lidí na to sere. hlavně co se týče oleje,vždycky tam lej jen to co je předepsané a často kontrolovat.dobře si zkontroluj podvozek,často trpí přední náprava a když uz by jsi chtěl udělat nápravu tak jedině z origo dílů,náhrady stojí za prd. jinak je to pohodové auto. já mám sice 2.5 benzín ale jtd jsou taky držáky. jak říkám chce to ůdržbu a a taky předchzí majitel aby nebyl ůplný prase. přeju dobrej kup. čau Láda
7.54, 24. 3. 2011, odpovědětRozumná reakce, moc děkuji, Přema
10.09, 28. 3. 2011, odpovědětjá ti teda poradím. Nehoře na stránce pod obrázkem toho červenýho geteačka je takovy bílý políčko, vedle ktrého je napsáno "hledej". Použij to. Čau a není zač.
8.21, 24. 3. 2011, odpovědětJeště taky občas nefunguje termostat. Neni to sice závada kvůli který bys to nekoupil,ale při prodeji, když se svezeš a auto se tak do 15 km neohřeje (mě se 1.9 JTD 16V ohřeje po 10 km s novým termostatem cca 2000,-), můžeš ukecat slevu že nejde termostat.
18.14, 24. 3. 2011, odpovědětnebrat!!! 1) budes mit stesti kdyz nenatrefis na nejakou mrdku o kterou se nikdo nestaral ... 2) opravdu to chce svoje, udrzba neni rozhodne levna ... a nahradni dily pokud mozno origo a ty jsou drahe 3) a jako kombik no nevim, je to jeden z nejmensich kufru co jsem vydel u kombiku ... ALE ASPON ZERE MINIMALNE, TO JO !!!!
9.46, 25. 3. 2011, odpovědětKoukam, ze tu sou samy fandove alf..neskutecny!! Ja mam 1,9JTD z roku 2002 a rozhodne nema zadny zasadni chyby..proste se meni provozni veci jako u kazdych jinych aut, akorat na ceskych silnicich trochu trpi podvozek..ale na ty nase silnice by to spis chtelo tank.. Spotreba je nadherna, design jak by smet, dily nejsou rozhodne nejak zasadne drazsi..napr. rozvody vysly o pulku levnejs jak na oktavku! Co je potreba tak pravidelne cekovat olej, ale to by se melo u kazdyho auta.. Byl jsem s nim asi na 6000km dlouhej trip a jako jediny auto vydrzelo bez problemu!! Mercedes, nova fabka i ford se po ceste rozsypaly:)))) Doporucuju!!
11.21, 28. 3. 2011, odpovědětI ja doporucuju mam sice 2.4 jtd nalitano jiz 190 000 z toho ja cca 90 000 a meneny rozvody,oleje pravidelne,koutouce,desticky + komplet prední naprava 1x + jednou zvlaste horni rameno a levy predni tlumic !! a to si myslim jak uz bylo receno na nasich silnicich je velice slusny !motorove perfektni !!! nemam slov ! Jedina zavada kterou mam jiz od koupi je,ze cca po ujeti asi 2 000 km mi rupne pojistka a nesviti leve predni svetlo :-) nevim proc,ale pojistka za 3 kacky mi hlavu nelame :-D . Jinak rozvody i s pumpou mne vysli na 3200 + 800 prace ;-) tak si nechte chytre kecy o drachych nahradnich dilech..jak co...
20.52, 28. 3. 2011, odpovědět