caute :( poprosim vas o radu lebo uz som bezradny :( rozhodol som sa vymenit spodne ramena ale netusim co vsetko treba demontovat aby som ich po lachky vybral nema stym uz niekto skusenosti ??? budem velmi vdacny za kazdu radu. dakujem
21.30, 3. 8. 2016, odpovědětNo, mas alfu, tak polahky to teda nepojde. To by bolo na moc jednoduche... Predpokladam, ze hovoris o prednych. Teda si zozen kamarata, co ti pomoze lebo sam nemas sancu : 1 - povolit klbove capy a vybit z otoce 2 - vytocit 8 skrutiek z napravnice 3 - povolit a vybit skrutky vidlic 4 - otoce odklonit a oslobodene ramena vytrnut von. Treba dat pozor na manzety poloos, aby si nevytiahol tripody a tiez pozor na ABS kable a hadice. Urcite ich treba vybrat z prichytiek aby boli volne. Daleko horsie je namontovat nove ramena. Ak nechces povolovat a spustat napravnicu, musis ich vkladat nad napravnicu pod uhlom ( pomoze o ramena zahaknuta retaz a skrucat ju tak, aby sa k sebe pritahovali ), potom trafit klby do otocov a nazad trafit 8 skrutiek. Vsetky spoje dotiahnes az ked to bude cele zlozene ! A musi sa spravit nanovo geometria, lebo s novymi ramenami bude rozhodena. Kvoli comu ich chces menit ? Zadne ramena su jednoduche, tam to vsetko vidis. Podmienkou uspechu je povolit a rozhybat zapecene skrutky. Ak ich znicis, je dobre dopredu si zohnat opravnu ( a pomerne drahu ) sadu novych skrutiek.
3.56, 4. 8. 2016, odpovědětdakujem pekne za radu :) pravu stranu sa mi dnes nejakym zazrakom podarilo zalozit caka ma este lava strana tak snad sa mi to tiez nejak podari :P zdalo sa mi ze uz su silenbloky dost vybite tak som sa rozhodol ze to vymenim lebo mi konci STK ale necakal som ze to bude az tak zlozite :(
22.36, 4. 8. 2016, odpovědětNa prednej len zbiehavost. Do odklonov na zadnej by som sa nepustal, pokial viditelne nemas tuknute a ohnute ramena.
0.20, 5. 8. 2016, odpovědět