Zdravím všechny Alfisty a zároven vás chci poprosit o pár rad a vašich zkušeností. Mám 2,4 JTD a total př. nápravu v čudu respektive tam něco bouchá při nerovnostech asi rameno,klepe něco v řízení,tlumiče jsou asi za zenitem a připadá mi že plave a taky to tam vrže jako stará postel, tedy když je zima. Otázka zní: co vyměnit? Když rozpočet činí cca 15000Kč. Dá se to vůbec zrealizovat a nevyplatí se počkat,jelikož to budu dávat do servisu,ještě teda nevím jakýho ,ale já sem bez umu a vercajku.Mám ty díly po netu pokoupit sám nebo to nechat na nich co může vyjít levnějc,navíc bych chtěl bejt přímo u toho po dobu montáží,ani nevím zda mě tam nechají.A do toho mě brzy skončí technická,ale jezdit musím,takže optimální řešení musím najít. Budu rád za Vaše rady a reakce.
9.17, 14. 2. 2008, odpovědětMálokdy ti díly v servisu kkoupěj ty co možná nejlevnější, málokdy tě nechají koukat na to, co s tím prováděj a málokdy to je nakonec levný - prostě Alfa, ale určitě na netu nebo přes někoho tady seženeš co budeš potřebovat a to skoro bych řekl (vlastní skušenost) na 100% levněji než kdekoli v servisu, určitě bych to nechal dělat někde v prověřeným servisu, neb na Alfě není nic vysloveně levnýho a tak když někdo něco sprasí, tak to pak stojí dvojnásobek - tipy najdeš taky na tomhle webu a určitě by mělo být součástí týhle opravy udělání geometrie a vzhledem k mojí osobní zkušenosti bych doporučoval udělat současně i rozvody neb se k tomu dost špatně může a když už budeš mít ramena dole, tak se to dělá líp, ale to je na zvážení...takže Cuore sportivo :-))
11.21, 14. 2. 2008, odpovědětNa to co si napisal mu ale tych 15000Kc stacit nebude. :o/
12.12, 14. 2. 2008, odpovědětAhoj jsem z okresu Praha-východ,díly si seženu (snad),ale bohužel nemám na to abych to udělal vše komplet,když už to bude na heveru ač by to asi vyšlo levněji než to dělat postupně. Jelikož mi končí technická musím to dát do kupy ted a nemohu čekat a šetřit další měsíc ,jelikož auto potřebuji denně. Nejradši bych Alfu odstavil a dal ji komplet do rychtyku ale to bych musel šetřit tak půl roku nejmín podle tech pálek v servisech. V diskuzi jsem četl o nějakých servisech,ale nemohu najit kontakt na ty neorigo. a neznáte někdo slušnej servis na okrese praha-východ.
17.27, 14. 2. 2008, odpovědětSkus sa pozriet na toto. http://richardvagner.savana.cz/Forum/phpBB2/viewtopic.php?t=1045&highlight=nove+spodni+rameno
20.24, 14. 2. 2008, odpovědětPozor na kvalitu z Polska...mozno sa mylim,ale aby to nenarobilo viac skody ako osohu!!!
8.01, 15. 2. 2008, odpovědětMyslim,ze dnes uz je jedno ci kupis rameno z Polska za 1300Kc a vydrzi 25000km,alebo kupis rameno vo Fiate za cca 5000-6000 tis. a vydrzi 30000km.Mam skusenost,este ked som mal Xantiu,ze som kupil tycku stabilizatora za 250 SK a vydrzala mi asi 12000km,tak som potom kupil original za 2700 SK a vydrzala mi 15000km.Aj tak to Automobilky nakupuju v Polsku!!!!
17.04, 15. 2. 2008, odpovědětJo co pak ty díly,ale větší problém je stále ten servis prostě kam,do Prahy se mi až tak nechce,ale nic jinšího mi asi nezbude. Dříve jsem měl kamaráda Automechanika,který mi vždy nabídl díly od různých značek,opravu provedl a natočil CD které mi dal. Mohl jsem si vzít ty staré a hlavně mi vše vysvětlil a ceny byly fajnové, jelikož jsme se dohodly předem a faktury od dílů mi ukazoval a tak mi bylo jasné kolik z čeho má a nemá a děsnej puntičkář takže jistot,ale to už je pasé. Osobně jsem zažil v servisech pouze lži,podvody,odíračku a flink.Jednou jsem nechtěl zaplatit,jelikož mi udělal opravua ktewré jsme se nedohodly a ani nedaly vědět předem a potom chtěly skoro pět tisíc a když jsem chtěl vidět starý díl neměly ho tak jsem vlezl pod auto a našel jsem pouze namaštěné šrouby olejem ,ale po sundavání ani stopa.odmítl jsem,vyhrožovaly policijí pak že si auto nechají a já budu cálovat za parkovný. Tak sem jim řek,že budu jedině rád s těma policajtama (poprvé),protože jedině kdo tam zralej na klepeta byly oni,chvilku šaráda a pakmi řekly at dám 1900Kč a vypadnu a nevracím se.No a ted at se mi někdo diví,že se bojím kam to strčím.
17.59, 15. 2. 2008, odpověděthttp://www.autoscan.cz/index.php/cenik zkus to tady, to jsou ochotný a slušný mechanici
20.39, 6. 4. 2014, odpovědětTeam Molecula
19.26, 22. 9. 2020, odpovědětPROFESOR
21.01, 27. 9. 2020, odpovědětArhitekt
22.00, 29. 9. 2020, odpovědětDiplomirani student
0.54, 3. 10. 2020, odpovědět